Кино в двора или на терасата

лятно кино в задния двор от Аудио Арте

С официалната поява на слънцето започнахме да се оглеждаме (хипер)активно за безкрайни удоволствия под открито небе. Обичаме коктейли и дворове, но ако може да не се случват само празни приказки, а да комбинираме сладките пороци с интелектуалните такива, би било перефектното лято.
През летните месеци често различни медии или организации инициират кино на открито по различни площади и паркове. Понякога обаче, не искаме да сме част от подобно мероприятие, а сами да гледаме някой любим филм. Ако сме сами, трябва да си гледаме вкъщи, където съвсем няма да сме навън. Днес ще ви дадем идея как сами да гледаме филм у дома на открито. Кино в задния двор е перфектното развлечение за летните вечери, които да проведем с нашите приятели и роднини. 
КАК ДА СИ НАПРАВИМ ЛЯТНО КИНО В ГРАДИНАТА?
Погледнато по-общо не е никак трудно, трябва ви подходящо място, проектор, екран, външна озвучителна система, удобни седалки и приятни коктейли…
ПЪРВА СТЪПКА: НАМЕРЕТЕ ТОЧНОТО МЯСТО
Може да изберете всеки кът от вашата градина, но се съобразете мястото да е защитено от вятър и дъжд. Поне да има навес. Може да позиционирате лятното кино и на терасата си, ако е по-голяма.
ВТОРА СТЪПКА: ОСИГУРЕТЕ СИ ПРОЕКТОР
Не е задължително да залагате на най-скъпия, средно ниво проектор е отлично решение. Нещо, което трябва да съобразите, са лумените. Всеки проектор има измерване на лумените на светлината, която излъчва. За прожекция в градината след залез слънце ви трябва проектор с минимум 3000 лумена.
ТРЕТА СТЪПКА: СВЪРЖЕТЕ ПРОЕКТОРА ЗА ВИДЕО ИЗТОЧНИК
Това може да е DVD плейър, лаптоп, таблет… Източникът се свързва с проектора чрез HDMI кабел, така че си набавете, ако нямате такъв.
Може да засилете ефекта на вашето „частно“ лятно кино като подсилите звука. За целта може да използвате външно озвучителна система от специални ландшафтни говорители за откритата част.
ЧЕТВЪРТА СТЪПКА:ИЗБОР НА ТОЧНАТА ОЗВУЧИТЕЛНА СИСТЕМА
Препоръчително е да се консултирате със специалист по озвучаване за правилното разположение на вашата система, за да можете да извлечете максимума от нея, без да пречите на съседите и консултантите на Аудио Арте са на ваше разположение.
ПЕТА СТЪПКА:КИНО ЕКРАН
Екранът може да бъде и подвижен, так че да се използва и зимните вечери вкъщи, важното е да е разположен правилно, спрямо външното осветление и в да бъде в центъра звуковата картина. Може да използвате и телевизор, ако имате подходящо местоположение за монтаж. Аудио Арте предлага телевизори за външен монтаж.
ШЕСТА КТЪПКА: УДОБСТВО И КОКТЕЙЛИ
Остана само да помислите за седалките на вашето открито лятно кино. Заложете на градински мебели, които ще устоят на атмосферните условия, като към тях можете да прибавите удобни възглавнички. И, разбира се, направете освежаващи коктейли…
Ако идеята за лятно кино или просто озвучаване на двара Ви привлича, намерихте точното място и време. През месец юни всички продукти от категория Озвучаване на дора и градината са на промоционални цени -10%! 
Не пропускайте възможността за невероятни развлекателни решения за Вашата градина, вътрешен двор, беседка или басейн. 

Кино в двора или на терасата - HomeCinema.bg

 

Коментирайте

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top
Call Now Button