Кое „домашно кино“ е подходящо за вашият дом?

комплекти за домашно кино

Домашното кино е предназначен за удобно гледане и слушане на всякакъв вид звуково и визуално съдържание, като създава атмосферата на професионално кино в частен дом. Независимо от бюджета и размера на помещението, особено в ситуацията на глобална пандемия през която преминаваме в момента, домашното кино е подходящо решение за забавление вкъщи на цялото семейство.

Концепцията за домашно кино се основава на идеята за индивидуализация на процеса на гледане на филм или концерт. В крайна сметка, всеки човек има лични предпочитания, така че аудио и видео продуктите се избират в съответствие с личните предпочитания.

Просто преценете вашата стая, за да направите правилен избор.

Да приемем например, че живеете в апартамент под наем с бетонни стени 30 см … така че не можете да скриете окабеляването зад гипсокартон или да започнете да съсипвате стените на чужд апартамент.

Какво да правя? Изберете саундбар система и субуфер 3.1

Имате ли голяма стая? Вземете големи високоговорители в система от 5.1 /7.1 или дори 9.1 и изцедете максимума от тях.

Имате специално помещение? Това ще бъде тема на следващата ни статия: Индивидуално проектирани и инсталирани системи за домашно кино.

Изборът на оборудване и технически решения до голяма степен се влияе от съдържанието, което вие искате да гледате и слушате. Всякакъв вид съдържание (филм, концерт, представление, видеоигра) е набор от определени звукови и визуални ефекти и поставя определени изисквания за нивото на детайлност в звука и изображенията. Собствениците на добре оборудвани частни кина често спират да ходят на кино, тъй като по дълбочина и богатство домашното изживяване не отстъпва на „продуктите“ на търговските кина и дори го надминава.

Функционалната схема на домашно кино предполага наличието на следните компоненти: източник (доставчик на съдържание), устройство за обработка на звук (AV ресийвър), устройство за извеждане на изображения (пректор и екран или телевизор), акустичен комплекс (високоговорители).

Незаменим аксесоар за домашно кино, който го отличава от просто голям телевизор, е съраунд звукова система, благодарение на която се появява ефектът на потапяне в атмосферата на филма. Качеството на възпроизвеждания звук се влияе от трите „етапа“ на преминаване на сигнала: източник, приемник, система от високоговорители. Източникът е отговорен за изходния материал. Задачата на приемника е да преобразува цифровия сигнал в аналогов без загуба на качество, дълбочина и пълнота на звука.

Начинът, по който звукът ще бъде доставен до крайния потребител, зависи от възможностите на системата от високоговорители. Целта в този случай е да се създаде възможно най-хомогенно звуково поле, тоест публиката не трябва да определя на ухо местоположението и броя на говорителите.

Различните системи за домашно кино са разделени на:

саундбар системи

Саундбар системи (или Soundbars).
Въпреки че технически не е „система“, саундбарът е добра алтернатива, особено когато бюджетът и пространството са ограничени. Той вече има вградени централен, ляв и десен високоговорители, така че всичко, което трябва да добавите е субуфер и два задни високоговорителя. Тази комбинация заема по-малко място, но все пак ви дава истински съраунд звук за домашно кино.

Кое "домашно кино" е подходящо за вашият дом? - HomeCinema.bg

Готови системи за домашно кино.
Готовите системи за домашно кино винаги ще бъдат най-евтиният избор и най-лесният за настройка, макар и не най-доброто качество на звука. Всичко, от което се нуждаете, е направено от един производител. Просто „добавете вашия телевизор“. Такъв тип домашно кино се предлага с монтажни скоби, етикетирани кабели и инструкции за свързване.
В началото на 2000-те години готовите системи за домашно кино бяха много популярни, но сега клиентите се интересуват повече от домашните кина от отделни компоненти, които са с много по-добро качество.

 

Система за домашно кино, състояща се от отделни компоненти.
Можете да похарчите много за всеки отделен високоговорител, субуфер и т.н., или да се консултирате за точният комплект от пасващи си високоговорители, които да бъдат по ваш вкус. (Например, вкус към дизайна: „Обичам начина, по който тези тонколони се вписват в интериора.“ Или вкус в киното, например: „Харесвам научната фантастика повече от трилъри.“) Да, това също изисква сериозна настройка, но, ако имате голяма стая и искате силен звук, струва си. Ако нямате достатъчно знания, време или желание да настроите всичко сами, помислете дали да не се доверите на професионалистите, тоест ние, да ви помогнем с консултация, подбор и инсталация на вашето перфектно домашно кино.

Като най-добър вариант, ние винаги насърчаваме клиентите да купуват домашното кино с „отделни компоненти“ (отделни високоговорители, отделен субуфер, отделен приемник), защото този вариант е най-близък до истинскотто кино възприятие. Сам по себе си всеки отделен компонент от такова домашно кино e висококачествен високоговорител и в комплект създават мощен и детайлен звук към вашето кино изживяване.

Препоръчително е да изберете  високоговорителите въз основа на лични чувства. В този случай е по-добре да чуете веднъж, отколкото да видите или прочетете сто пъти, защото всеки възприема звуковата информация по различен начин.

В нашата специално оборудвана демо-зала за домашно кино, ще можете да видите, чуете и подберете вариант, който ще пасне идеално за вашето помещение и разбира се, ще бъде в рамките на вашият бюджет.

През месец ноември нашите комплекти за домашно кино са на специална цена – с 10% отстъпка!  Сега е моментът да вложите ресурси в здравето на вашето семейство, като създадете уюта и комфорта на доброто забавление вкъщи.

За въпроси и безплатно консултация можете да звъните на телефон  02 964 11 15

Кое "домашно кино" е подходящо за вашият дом? - HomeCinema.bgдомашно кино

 

Коментирайте

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top
Call Now Button