PSB Imagine T3 Tower Floorstanding Speakers

Ако някога е имало високоговорител, който представлява най-новото и най-модерното мислене в дизайна, то това е PSB Imagine T3.

Категория:

Описание на PSB Imagine T3 Tower Floorstanding Speakers

Ако има тонколони , които представят новото и модерно виждане на PSB за дизайн , това са новите Imagine T3. Рафинираният, внимателно премислен дизайн на марката винаги има в предвид ефекта, който има средата върху звука на всяка тонколона – затова инженерите на PSB са се уверили, че T3 ще свири чисто и предвидимо във всяко помещение. Imagine T3 представляват един добър пример за чист, добре интегриран бас и страхотна звукова сцена. Перфектните пропорции на мощност, комбинирана с екстремно линейно възпроизвеждане на цялата честотна лента и еднаквото представяне дори извън „перфектната точка“ (sweet point) създават без никакво усилие масивно, прецизно и детайлно звукове поле. 

Три високоговорителя са по-добри от един

Три 7-инчови високоговорителя са аранжирани в специалния преходен арей дизайн на PSB, където всички говорители се обединяват за да пресъздадат най-големите дължини на вълните на ниските честоти. В по-високите музикални честоти, те стратегически се потискат докато само средночестотния високоговорител е активен, създавайки перфектно преминаване между честотите с равно, постоянно покритие на пространството, дори и извън перфектната точка на слушане. Позицията на всеки говорител и точната крива на кросоувъра са внимателно оптимизирани за да редуцират първите акустични отражения, известни като „рефлекции от пода“. Тези отражения са виновни за неравно възпроизвеждане на някои честоти, и се наблюдава във всички озвучителни тела, освен ако не са компенсирани, както е в Imagine T3. Друго предимство при използването на няколко високоговорителя е по-ефективното предаване на енергията към въздуха в сравнение с един по-голям говорител. Различните им позиции също имат тенденцията да насищат по голям спектър от резонанси на стаята, което предотвратява бумтенето на баса на една определена нота, което често се наблюдава при мощни пълно-обхватни озвучителни тела.  Когато се използват малки диафрагми с големи магнити се постига по-висока чувствителност и по-акуратно бутално движение за по-бързо представяне на транзиентите и по-ниски нива на изкривяване. 

Индивидуални бас камери, потискащи нежеланите резонанси

Високата елегантна кутия на Imagine T3 не само изглежда страхотно, но също и поставя по-насоченият високочестотен драйвер точно на равнището на ушите на слушателя за най-добра стерео картина.  Но когато се използват бас камери, тънките и високи кутии обикновено имат сериозен „тръбен резонанс“, който може да съсипе транзиентите на ниските честоти и тяхното цялостно възпроизвеждане.  От PSB са адресирали този проблем като са използвали индивидуално настроени камери за всеки говорител. Разделителите за тези камери също добавят значителна здравина на структурата на кутията, което допълнително потиска нежеланите резонанси. Понеже всяка камера има собствен заден бас порт, слушателя може прецизно да настройва работата на тонколоните според индивидуалните си предпочитания и според помещението за слушане с тапите идващи в комплекта – те работят като намаляват цялостната акустична мощност в нискочестотния диапазон, което може да бъде от голяма полза в малки помещения, където озвучителните тела трябва да се поставят близко до стената. Освен това, най-долният говорител може да бъде изключен от системата и даден на късо, като се използва наличния мост, като по този начин се образува „капан за бас“ (bass trap) за да потисне още повече резонансите на стаята.

Средните честоти са където музиката живее

По-голямата част от информацията в музиката се намира в средните честоти. Звучи малко „скучно“ между нискочестотните високоговорители и високочестотните драйвери, но обхвата между 200 Hz и 2000 Hz съдържа повечето от музикалната информация свързана с тона и тембъра на инструментите и човешкия глас. Освен това, по „случайност“ това е и диапазона, към който човешкото ухо е най-чувствително. Imagine T3 използва специално разработен 5 ¼-инчов средночестотен високоговорител, който както и останалите е в собствена, затворена и настроена отделна камера. Резултатът – явна, очевидна и реална репрезентация на средните честоти. Този размер на говорителя е с почти перфектна комбинация от ниски нива на изкривяване, възможност за работа на високо ниво и идеална дисперсия при желания честотен диапазон, което му позволява да се интегрира безпроблемно с останалите високоговорители в системата.

Високочестотен високоговорител с висока резолюция

Imagine T3 използва ръчно селектирана версия на известният туитър с титаниев купол на PSB. Този 1-инчов високоговорител използва неодимов магнит, високотемпературна намотка и ферофлуидно охлаждане, което му позволява да се справя с мощностите доставяни към останалата част от тонколоната. От фирмата са прекарали няколко години в подобряването на процеса на изработка докато го направят перфектен, и това е довело до един драйвер с екстремно мек отклик и невероятно ниски нива на изкривяване в сравнение с други добре познати дизайни. Интегрираната „фазова тапа“ е гениално разработена за да повиши честотния обхват, но също така и да създаде „въздушна пружина“, която ефективно потиска резонанса тип „малена кутия“ на металния купол. Въпреки че този резонанс е извън чуваемия спектър, ако не бъде обуздан, той може да се отрази на чуваемия честотен диапазон. Перфектното справяне с мощността позволява на PSB да поставят кросоувъра на перфектната честота от 1800 Hz, което повишава дисперсията и интеграцията със средночестотният високоговорител. 

Техническа спецификация на PSB Imagine T3 Tower Floorstanding Speakers

Производител

PSB

Сайт на производителя

http://www.psbspeakers.com/products/tower-speakers/Imagine-T3-Tower

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “PSB Imagine T3 Tower Floorstanding Speakers”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top
Call Now Button